Pagini Libere

Cum să organizezi un grup de Cruce Neagră Anarhistă (ABC)

Nume

Cum să organizezi un grup de Cruce Neagră Anarhistă

Autor/oare

ABC

Dată apariție

2018

Data apariției la noi

2 februarie 2022

Nr. pagini

48

Format

A5

Culoare

alb negru

Această zină poate fi o resursă pentru oricine își dorește să pună bazele unui grup de tipul Crucea Neagră Anarhistă. Ghidul e rezultatul unui efort colectiv, dus la bun sfârșit de mai multe persoane aparținând diferitelor grupuri ABC din Europa. Sperăm să vă inspire si să vă fie de folos!

În ultimii ani am fost martorii apariției unor noi forme de criză, manifestate peste tot în lume. Rezistându-le și luptând împotriva lor, ca anarhiști/-te suntem atenți/-te și la schimbările modurilor și tacticilor represive ale statului. Pentru a salva status-quo-ul și puterea, structurile statului ne dezbină și ne conduc, cooptează luptele și pacifică mișcările subversive. În același timp însă efortul nostru este acela de-a ne elibera.

Trebuie desființate toate închisorile și eliberați/-te toți/-te prizonierii/-ele. Poziția noastră este una aboliționistă și se îndreaptă împotriva statului și a închisorilor. Bineînțeles, în fața unei chestiuni atât de complexe cum e cea a închisorilor, facile sunt doar soluțiile fase. Sunt multe de făcut. Tocmai de aceea vorbim aici de Crucea Neagră Anarhistă (Anarchist Black Cross), iar nu despre moduri liberale, etatiste sau reformiste de organizare. Tacticile noastre au la bază ajutorul reciproc și solidaritatea, nicidecum actele de caritate. Mai mult decât oricând este foarte important să ne împărtășim cunoștințele și sfaturile de organizare cu oameni care vor să treacă la acțiune. Din acest motiv am și redactat această zină: împărtășirea cunoașterii este o armă importantă în lupta împotriva represiunii. Cea mai bună apărare este pregătirea. Sperăm ca această zină să vă fie de folos în vederea organizării, oriunde v-ați afla, și un sprijin pentru a clădi mișcări de emancipare mult mai rezistente în fața represiunii. Dacă aveți nevoie de susținere sau dacă aveți întrebări în legătură cu această zină, ne puteți scrie la adresa de e-mail: tillallarefree@riseup.net