Căutăm texte!

ianuarie 6, 2019 / #Blog

„File Împrăștiate” este blogul Editurii Pagini Libere. Căutăm contribuții mari și mici despre stânga libertară din toate perspectivele sale: feminism, anti-rasism, anti-colonialism, queerness, ecologism etc. Lungimea textelor poate fi oricare: de la 1 paragraf la 2 pagini. Scopul blogului este să acoperim o varietate cât mai mare de cititoare/i și scriitoare/i, cu texte accesibile și scurte, care să popularizeze puncte de vedere eliberatoare și non-ierarhice, ușor de înțeles și de share-uit. Nu trebuie sa fii jurnalist(ă), cercetătoare/or, sau specialist(ă) pe tema pe care o abordezi ca să ne poți scrie – așteptăm texte de la persoane care nu vor ca ideile lor să se piardă prin postări și comentarii de facebook. Blogul va include și texte scrise de membrele/ii colectivului editorial.

 

Ce trebuie să faci ca să îți vezi textul publicat? Trimite-ne un mesaj pe facebook, sau dă-ne un mail la editurapaginilibere@protonmail.com cu subiectul „text blog”, în care pui textul tău și pseudonimul sau numele cu care vrei să fie semnat. E posibil să refuzăm un text dacă considerăm că nu se aliniază valorilor noastre. Dacă mentionați studii sau statistici în text, ar fi ideal să oferiți un link către sursa lor.

 

Cine suntem? Pagini Libere este o editură anarhistă. Suntem un colectiv descentralizat, autonom și organizat non-ierarhic. Scopul nostru este acela de a oferi publicații (cărţi, broşuri, fanzine, etc.) în limba română și, uneori, în alte limbi, în ideea de a populariza și inspira viziuni și practici alternative la sistemul actual, capitalist și autoritar. Vom încerca să acoperim în acest sens o varietate cât mai largă de tematici și abordări: de la cărţi politice, ideologice sau de istorie și până la proză, poezie sau eseu ori manuale do it yourself.

Manifestul Pagini Libere: https://pagini-libere.ro/manifest/

Newsletter