Politica noastră economică

Să începem prin a sublinia că tot ceea ce facem este disponibil gratuit, în cât mai multe formate, pe site-ul nostru: pagini-libere.ro. Motivul principal este acela că dorim să oferim oricui are acces la internet, posibilitatea să-și tipărească textele pe care le publicăm, prin mijloacele pe care le are la îndemână – fie că alege să le tipărească la un printshop, acasă la imprimanta personală sau la locul de muncă sau facultate.

Bineînțeles, tipărim toate publicațiile noastre pentru că suntem conștiente și conștienți că nu oricine are posibilitatea economică sau timpul necesar s-o facă, pe când noi ne-am asumat acest demers. Urmărim să decomodificăm pe cât posibil distribuția materialelor noastre, ca parte din etica noastră anti-capitalistă. Din păcate încă trăim în capitalism și colectivul nostru poate opune numai atâta rezistență. Așadar, donația recomandată ne ajută să decomodificăm materialele noastre pentru cât mai mulți oameni.

Cum noi nu câștigăm nimic monetar din asta, doar satisfacția de a propaga idei care pot construi o societate egalitară, liberă și anti-autoritară, ne dorim ca editura să fie autonomă economic, iar activitatea să se poată susține singură, la care adăugăm timpul și disponibilitatea noastră. Până acum am reușit să facem asta.În momentul în care vom simți că acest lucru nu mai este posibil, vom face tot ce ne stă în putință să găsim alternative ca să ne păstrăm principiile vii și aplicabile. Ca atare, politica economică a editurii este o politică care se poate schimba pe baza nevoilor voastre și ale noastre, dar și în funcție de condițiile socio-economice și politice din orașele și regiunile noastre.

Pe scurt, încercăm să fim cât mai conștienți și conștiente de cât mai multe variabile socio-economice individuale și de grup. Vom încerca, de asemenea, să luăm în calcul nevoile celor care doresc să aibă acces la textele noastre și la ceea ce producem în format fizic.

Sperăm ca împreună să găsim moduri noi, incluzive, accesibile și echitabile, de a gândi și pune în practică un model economic cât mai funcțional și democratic. Principiul de la care pornim și pe care am dori să-l cultivăm în activitatea noastră este acela de a nu avea niciun fel de condiționări în ceea ce privește accesul la publicațiile colectivului nostru și de a ne putea bucura pe mai departe de ceea ce facem, așa cum facem.

Newsletter