Gelozia: cauze și posibile remedii (Emma Goldman)

mai 20, 2020 / #Broșuri

„Oricine are o viață interioară conștientă intensă nu poate spera să scape vreodată de agonia și suferința mentală. Dezolarea și uneori disperarea față de așa-numita ordine a lucrurilor sunt de-a lungul vieții noastre cele mai persistente însoțitoare. Dar acestea nu vin din exterior, prin faptele rele ale oameni-lor. Ele sunt condiționate de însăși ființa noastră. Sunt întrețesute prin o mie de fire delicate și aspre cu existența noastră.

Este absolut necesar să ne dăm seama de acest lucru, pentru că oamenii care nu se îndepărtează de ideea că nenorocirea lor se datorează răutății celorlalți nu vor putea depăși ura și răutatea care constant învinovățește, condamnă și vânează pe ceilalți pentru ceva ce inevitabil face parte din ei.

[…]

Cea mai răspândită răutate a vieții noastre amoroase mutilate este gelozia, adesea descrisă ca «monstrul cu ochii verzi», care minte, trădează și omoară. Noțiunea populară este că gelozia e înnăscută și, prin urmare, nu poate fi ni-ciodată eradicată din sufletul omului. Această idee este o scuză convenabilă pentru cei ce nu dispun de capacitatea și dorința de a studia cauza și efectul.”

Data apariției la editură: 2020
Denumire: Gelozia: cauze și posibile remedii
Autor: Emma Goldman
Descriere:
Format: A5
Pagini: 12 (4 coperți, 7 text, 1 albă)
Culoare: alb-negru

Newsletter