Poliția ucide (Veda Popovici)

decembrie 13, 2019 / #Broșuri

„Viziunile feministe din jurul nostru se îndreptă tot mai mult către pedepsirea carcerală a ordinii patriarhale. Însă acest mod de a reacționa ne face complice la sistemele de opresiune. Evenimente recente ca tragedia Alexandrei Măceșanu au revelat o tensiune fundamentală în mișcarea feministă locală: milităm pentru mai multă pedeapsă și supraveghere sau aprofundăm practici anti-poliție, anti-pedeapsă și cu potențial aboliționist față de sistemul penitenciar?

Textele adunate în această zină căută răspunsuri la întrebări legate de sistemul carceral și punitiv și dreptatea de gen: atunci când milităm pentru înăsprirea pedepselor, oare chiar acei violatori și abuzatori pe care-i țintim vor fi afectați? Oare nu e mai plauzibil să credem că sistemul de control și supraveghere, un sistem bazat pe valori patriarhale și guvernat de o logică patriarhală va folosi revendicările noastre pentru propriul său avantaj?”

Data apariției: 2019
Denumire: Poliția ucide
Autor: Veda Popovici
Descriere: În 2019, campania #CadeUnaCădemToate a militat pentru o critică aspră a poliției. Sub sloganul #PolițiaUcide numeroase poziționări și povești au ieșit la suprafață. Pe baza implicării sale această campanie, autoare a scris trei texte ce incită către o solidaritate feministă anti-represiune.
Format: A5
Pagini: 21 (4 coperți, 17 text)
Culoare: alb-negru

Newsletter