Protecţia datelor personale

Notificare cu privire la protecţia datelor personale
GDPR – General Data Protection Regulation

În 25 mai 2018 devine aplicabil Regulamentul European 2016/679 privind protecția persoanelor fizice referitor la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date. Scopul principal al acestuia este creșterea nivelului de protecție a datelor personale și crearea unui climat de încredere care să permită fiecărei persoane controlul asupra propriilor date.

Editura Pagini Libere este o comunitate și un colectiv editorial care colectează și prelucrează date cu caracter personal, așa cum sunt acestea definite conform legilor europene și naționale aflate în vigoare, având ca unic scop informarea persoanele doritoare cu privire la activitatea colectivului.

Prin activitatea colectivului înțelegem transmiterea ocazională a unor invitații la evenimentele organizate sau la care participă colectivul nostru, informări cu privire la producerea și distribuirea unor publicații noi (cărți, broșuri, zineuri etc.) sau a altor notificări specific legate de campaniile derulate de editura Pagini Liber. De asemenea, în cazuri speciale, putem solicita informații cu privire la punctul de livrare a materialelor produse de colectivul nostru (adrese poștale personale sau ale organizațiilor din care faceți parte, etc.)

Ce informații cu caracter personal procesăm?

  • Nume și prenume
  • Adrese de email

Informațiile cerute prin formularul de contact sau de înregistrare la sistemul nostru de newsletter sunt menite pentru a trimite informațiile menționate mai sus și nu vor fi folosite în nici un alt fel de către nicio persoană care face parte din colectivul nostru și care va avea acces la aceste informații.

Informațiile oferite nu vor fi folosite în nicio activitate comercială și nu vor fi transmise către terțe persoane sau organizații (companii, autorități, persoane individuale etc.) fără ca persoana aflată în cauză să fie anunțată în prealabil și să i se ceară consimțământul. Mai mult, în cazul în care persoana în cauză nu răspunde în niciun fel solicitării de oferire a consimțământului pentru transmitere, vom considera că aceasta refuză transmiterea datelor.

Persoanele care care ne oferă informații cu caracter personal pot oricând să ceară ștergerea lor completă din bazele noastre de date printr-o simplă notificare trimisă pe emailul organizației, așa cum este el prezentat pe pagina www.pagini-libere.ro. Termenul de ștergere a datelor cu caracter personal va fi de șapte zile de la data transmiterii solicitării.