Pagini Libere

Precum furtunile – colecție de poezii queer

Nume

Precum furtunile - colecție de poezii queer

Autor/oare

Mai multe autoarx

Dată apariție

27 iunie 2021

Nr. pagini

88

Format

148 x 210 mm

Culoare

Copertă color, interior alb-negru

Introducere: Reflecții asupra trecutului queer și posibile viitoare
ADA ELIANE
ANA-MARIA MARIN
BILLIE ROSE
CEZA ZARA
MIȘA DRAGOMIR
MIRUNA NICA
NÓRA UGRON
OANA UNGUREANU

De răsfoit pe ISSUU

 

În această broșură am cules laolaltă poeziile scrise în cadrul atelierului de spoken word Triumf Amiria facilitat de Carolina Vozian, Maria Sgârcitu și Paula Dunker între 7-13 iunie 2021. Participantxle atelierului au petrecut trei zile, în care au scris texte pe diferite teme împreună cu Carolina, apoi au avut trei zile în care au lucrat la partea de performance cu Maria și Paula. La final a avut loc și o seară de spoken word la Centrul de Teatru Educațional Replika, și apoi la spațiul Filaret 16 în cadrul Târgului Autonom de Carte și Zine (TACZ), unde au prezentat o parte din textele publicate aici.

Am numit această publicație o colecție de poezii queer, în care cuvântul queer înseamnă mai mult decât un termen umbrelă pentru identitățile LGBTQIA+. Folosim cuvântul queer într-un sens politic și radical, în care queernessul de orice fel, straniul, strâmbul are un potențial de a întrerupe și de a schimba în mod asumat economia relațiilor existente de putere.

Volumul conține texte de Ada Eliane, Ana-Maria Marin, Billie Rose, Ceza Zara, Mișa Dragomir, Miruna Nica, Nóra Ugron și Oana Ungureanu