Pagini Libere

Susține spațiul social Ⓐcasă!

SUSȚINE A.CASĂ!

Ajută-ne să facem noul nostru spațiu social din Cluj-Napoca funcțional și să îl deschidem din nou pentru public curând!

Ajută-ne să ne atingem obiectivul de 3.000 de euro pentru a reuși să depăşim situația dificilă în care ne aflăm: ne-am mutat într-o nouă casă în martie 2020, chiar când a început pandemia. De atunci lucrăm la renovarea noului spațiu, fiindu-ne imposibil să deschidem casa pentru public, și deci nici să desfășurăm activitățile care ne-au permis să fim auto-suficiente până acum.

CE ESTE A.CASĂ?

Suntem un colectiv din Cluj-Napoca organizat după principii de autonomie, orizontalitate și anti-autoritarism. Din 2013 muncim împreună pentru a întreține un centru social radical în orașul nostru. Acest spațiu a fost un loc de întâlnire și (auto)organizare pentru câteva grupuri politice și alternative locale, care cu greu și-ar fi putut găsi un alt spațiu gratuit. Participarea la toate activitățile noastre este gratuită și liberă oricui nu manifestă comportamente discriminatorii sau opresive.

SITUAȚIA ACTUALĂ

Chiar când pandemia a lovit România (și restul lumii), am mutat A.casă într-un nou spațiu, un loc mai mare și mai potrivit pentru activitățile noastre, astfel încât să ne permită găzduirea unor activități și grupuri mai diverse. Până atunci, ne-am bazat în principal pe donațiile primite în cadrul evenimentelor publice sau adunărilor/sindrofiilor pe care le-am organizat pentru a acoperi costurile de întreținere a spațiului. În ultimul an însă, din cauza pandemiei, asta a devenit imposibil. Pe deasupra, pentru ca noua casă să devină funcțională, este nevoie de mai multe reparații urgente, iar acum avem nevoie de ajutor pentru a putea continua.

AVEM NEVOIE DE AJUTORUL TĂU

Am început această campanie de crowdfunding pentru a strânge 3.000 de euro, sumă care ne va ajuta să supraviețuim anul acesta (2021). Vom folosi banii pentru a acoperi următoarele cheltuieli:

  • Reparația acoperișului și a sistemului de colectare a apei. Cele existente sunt vechi și curg/picură constant.
  • Lucrări de reabilitare necesare pentru ca spațiul să fie functional, adecvat și confortabil pentru activitățile pe care le desfășurăm (reparații ale podelelor și pereților, ale sistemului de încălzire, de canalizare și a celui electric).
  • Întreținerea dubei, care e cam veche și se tot strică, dar care este constant folosită de diferite colective pentru a transporta oameni și lucruri.
  • Facturile lunare și alte cheltuieli care sigur se vor ivi.

Dacă nu poți să donezi, ne poți susține oricând dând o mână de ajutor la lucrările de la casă, cu donații de materiale sau făcând să se ducă vestea despre A.casă și această campanie!

ALTE GRUPURI ȘI ACTIVITĂȚI CARE SE ORGANIZEAZĂ ÎN ACEST SPAȚIU:
  • GRAI, Grupul Autonom de Interpretare, care oferă interpretare și echipament DIY de interpretare pentru întâlniri și evenimente transnaționale;
  • Robin Hoodie, care oferă suport juridic activiștilor;
  • Cultivă Orașul, o inițiativă locală pentru agricultură urbană;
  • a szem, o publicaţie culturală radicală orientată spre critica socială;
  • Editura Pagini Libere, un colectiv editorial non-ierarhic, descentralizat și autonom;
  • LMA, un colectiv DIY local punk.

Fără acest spațiu, nici noi și nici tovarășii noștri nu am fi reușit să organizăm o serie întreagă de activități și evenimente: 3 ediții ale festivalului Laolaltă, ateliere, împărtășirea competențelor (skill sharing), proiecții de filme, dezbateri politice, evenimente de solidarizare, Food not bombs (Mâncare, nu bombe), o bibliotecă anarhistă, queer și feministă, precum și multe altele .

Nu în ultimul rând, A.casă este un spațiu (mai) sigur pentru a ne întâlni, schimba idei, a povesti și a cunoaște oameni cu viziuni asemănătoare. Centrul social A.casă este mereu deschis și primitor vizavi de orice persoană din comunități marginalizate sau din grupuri minoritate. A fost mereu important pentru noi să păstrăm spațiul autonom – liber de influența instituțiilor, a sponsorilor, a partidelor politice, precum și de comportamente discriminatorii sau opresive.

***