Szabad Oldalak

Autonóm Könyv- és Zine Vásár #3 (Kolozsvár)

EVENT: https://www.facebook.com/events/663552801531670

Március 4-5. között várunk titeket a kolozsvári Tranzit Házban megrendezett Autonóm Könyv- és Zine Vásárra (TACZ)!

A vásáron a következő kiadók könyveit, brosúráit és egyéb anyagait találjátok meg: Black Button Books, Dezarticulat, Dispozitiv Books, Fractalia, Hecate, IDEA, Pagini Libere, Post/h/um, TACT, Tranzit .ro/Iaşi, Art200, Bună (Németország), Cărămida/Tégla, Cutra, Strada, TușZine, Zine Fem, Anarhiva, Filaret16 stb.

Lesznek könyvbemutatók, lesz egy kiállítás, beszélgetések, egy esti versfelolvasás és zene. A végleges programot hamarosan közöljük.

Lesz vegán étel és egyéb finomságok!

Miért pont egy ilyen vásár?

Az autonóm vásár mindenekelőtt egy alternatív és független kiadványoknak szentelt találkozó- és vitatér. Zine-ek, magazinok, brosúrák és különböző kollektívák által kiadott könyvek, plakátok, képeslapok és egyéb anyagok lesznek elérhetőek két napon át Kolozsváron, a Tranzit Házban. Emellett különböző autonóm szerkesztési projektekről szóló előadásokat és beszélgetéseket is ajánlunk. A vásárral a független kiadói kezdeményezéseket szeretnénk bátorítani, valamint az uralkodó modellekkel szembeni kritikus alternatívák kidolgozásának szükségességét, és az autonóm találkozási és gondolkodási terek létrehozásának igényét szeretnénk kihangsúlyozni.

A TACZ kiáltványa itt olvasható (román nyelven): https://pagini-libere.ro/pentru-un-targ-autonom-de-carte/

A második, bukaresti vásár „felhívása” pedig itt olvasható (románul):utonom-de-carte-si-zine-2021/