Pagini Libere

Târg Autonom de Carte și Zine #4 (7-8 mai, București)

Facebook event: https://www.facebook.com/events/360837482771649/360838462771551/

În perioada 07-08 mai 2022, va avea loc la București o nouă ediție a Târgului Autonom de Carte și Zine (TACZ). Evenimentul se va desfășura în spațiul Intersect, sâmbătă între orele 15:00-21:00 și duminică între orele 15:00-20:00.

Veți putea găsi la târg cărți, broșuri și alte materiale de la: IDEA, Pagini Libere, Fractalia, Black Button Books, Hecate, Tact, Dezarticulat, Dispozitiv Books, Anarhiva, Filaret 16, Mericeramix, Bersalier, Cenaclul X, Cutra, Post/h/um, ZineFem, Cărămida ș.a.m.d.

Programul final îl vom anunța în curând.

De ce un astfel de târg?

Târgul autonom reprezintă un spațiu de întâlnire și discuții dedicat publicațiilor alternative și independente. Zine, reviste, broșuri și cărți scoase de diverse colective, scrise sau traduse de diferite persoane, afișe, cărți poștale și alte materiale devin astfel accesibile tuturor. Discuțiile propuse într-un cadru mai degrabă informal sunt menite să dezvolte relații de colaborare între cititorx editorx și autorx. Dorim astfel să încurajăm inițiativele publicistice independente și să ilustrăm necesitatea dezvoltării unor alternative critice la modelele dominante, nevoia deschiderii unor spații autonome de întâlnire și reflecție. Inspirația pentru TACZ a venit de la alte târguri sau inițiative asemănătoare care au avut și continuă să aibă loc în regiunile vecine României (precum Balkan Anarchist Bookfair), dar și în țară.

Criza pandemică a acutizat nu doar necesitatea reîntâlnirii, ci și urgența existenței unui cadru sigur și aliat în care să ne putem exprima într-un mod mai apropiat de nevoile și ideile noastre, ghidate de principiile egalității, autonomiei și ajutorului reciproc. Participarea la TACZ este liberă, fără limitări financiare sau de alt fel, iar programul îl fost organizăm împreună.

Puteţi citi Manifestul TACZ (2019) aici: https://pagini-libere.ro/pentru-un-targ-autonom-de-carte/

Precum și „darea de seamă” de la a doua ediție, din București (2021): https://pagini-libere.ro/pentru-un-targ-autonom-de-carte-si-zine-2021/

De asemenea, vă invităm să urmăriți pagina de Instagram a TACZ: https://www.instagram.com/tacz.16/